Veelgestelde vragen (FAQ)

Als u een evenement organiseert, wilt u natuurlijk dat het een geslaagde dag wordt. De tenten, podia en tribunes van Verhuurbedrijf Kuijf dragen hier uiteraard aan bij. Wij kunnen ons voorstellen dat u een aantal vragen heeft die u graag beantwoord zou willen zien voordat u materiaal huurt. Daarom hebben we de meestgestelde vragen voor u verzameld. Heeft u een andere vraag die wij onderstaand niet beantwoorden? Schroom niet om contact op te nemen.

Ja, alle materialen die wij aan u verhuren zijn (all-in) verzekerd. Wel heeft u per gebeurtenis een eigen risico van € 1000,-. Ook de materialen die wij voor u bij andere leveranciers inhuren vallen onder deze verzekering.
Ja, onze tribunes, tenten en podia voldoen aan de in Nederland gestelde eisen wat betreft de constructie- en brandveiligheidseisen. Hier hebben wij ook (digitale) informatie van en dit kunnen we u desgewenst toesturen. De door ons geoffreerde tenten en tribunes hebben het wettelijke vastgestelde aantal (nood)deuren en opgangen.
Nee, wij regelen geen vergunningen en ontheffingen, u moet deze zelf aanvragen. Wel kunnen wij u van de voor vergunning benodigde documenten voorzien, zoals tekeningen, bouwboeken en certificaten.
Voor en tijdens sneeuwval dient u de tent te verwarmen om doorzakking te voorkomen.
Bij windkracht 9 of meer mag de tribune niet meer door publiek betreden worden.
Eventuele lege emballage en restantmaterialen zullen achter, naast of onder de tribune, het podium of de tent worden opgeslagen.
1) Wanneer heeft u de tent nodig?
Wanneer moet deze gereedstaan en vanaf wanneer kan deze weer worden afgebouwd? De huurprijs van de tent hangt af van de periode dat u deze nodig heeft. De op- en afbouw van de tent wordt ook meegerekend in de huurperiode.

2) Wat is het doel waar u de tent voor gaat gebruiken?
Wilt u de tent bijvoorbeeld gebruiken als werktent, voor een feestelijke opening voor uw bedrijf of voor een bedrijfsfeest? Voor alle doeleneinden hebben wij een geschikte tent, alleen verschilt de prijs per soort tent en natuurlijk ook het uiterlijk van de tent. Een tent waar bijvoorbeeld reconstructiewerk in plaatsvindt, zal wat oudere zeilen hebben dan een tent voor een bedrijfsfeest. Dit doen wij om eventuele schoonmaakkosten of vervanging van de materialen achteraf te voorkomen.

3) Welke afmeting is wenselijk voor de locatie en voor het evenement?
Tijdens de op- en afbouw moet er rondom de tent gewerkt kunnen worden. Vaak eist de brandweer dat er – indien de tent naast een gebouw komt te staan – dat er minimaal 5 meter tussen het pand en de tentconstructie moet zitten.

Een te grote tent is vaak zonde van het geld. Indien er te weinig mensen komen, kan de tent te ruim ogen waardoor er geen sfeer in de tent kan ontstaan tijdens het feest of evenement.

4) Wat is de ondergrond en is deze vlak?
Om het plaatsen van een tent te vergemakkelijken en dus zo goedkoop mogelijk te houden, dient de ondergrond zo vlak mogelijk te zijn. Eventuele kleine oneffenheden kunnen worden opgevuld, grotere oneffenheden en aflopende ondergronden dienen vooraf kenbaar gemaakt te worden. Eventueel kunt u digitale foto’s doormailen of kunnen wij op de locatie komen kijken om een prijs voor het meerwerk in te kunnen schatten. Ook eventuele obstakels of andere aandachtspunten kunt u het beste voor de plaatsing van de tent doorgeven.

5) Wat voor een soort tent wilt u huren? (natuurlijk denken wij bij het uitwerken van uw aanvraag met u mee)

Een partytent: deze tent voldoet uitstekend voor (bedrijfs)feesten en bijvoorbeeld een jaarlijkse barbecue. Omdat deze tent wanden van zeil en raamzeil heeft die kunnen worden opengeschoven, is dit een perfecte tent bij mooi weer. Het prijsniveau van de partytenten ligt lager dan de prijs van de tenthallen. Vaak bieden deze tenten een goedkoop alternatief voor kleinschalige evenementen.

Een aluhal of tenthal: deze tent wordt geleverd met harde kunststof of glazen panelen en afsluitbare deuren. Ideaal als feesttent of tent voor bedrijfsfeesten vanwege de grote breedtematen. Deze tenten kunt u volledig inrichten zodat de tent zeker niet onderdoet voor een permanente locatie.

Een pagodetent: deze tenten hebben altijd een vaste maat en onderscheiden zicht door de afwijkende vorm van het dak. Dit puntdak geeft een exclusieve uitstraling aan uw evenement of feest. Pagodetenten zijn onderling te koppelen.

6) Wilt u een vloer in de tent?
U kunt ervoor kiezen om een tent met vloer te huren. Mocht het regenen, dan zorgt een tentvloer ervoor dat de voeten van uw bezoekers droog blijven. Het regenwater loopt onder de vloer door. Bestelt u een tent met vloer, dan zorgt u er direct voor dat de ondergrond vlak is. Daarbij is een vloer ook direct een verankering van de gehuurde tent. Als u de tent zonder vloer huurt, dan moet deze verankerd worden met pennen die 1 meter de grond ingaan. Indien er geen pennen geslagen kunnen worden (bijvoorbeeld op asfalt of indien er kabels onder het oppervlak lopen) dan kunnen er betonkisten (ballastblokken) naast de tent geplaatst worden. Het prijsverschil tussen verankering met betonkisten en met een vloer is klein. De voordelen van een tent met vloer wegen daarbij sterk af tegen het uiterlijk van een tent met balllastblokken ernaast.

7) Zijn er nog speciale eisen en wensen?
Indien u nog speciale wensen heeft, zoals het soort zeil van de tent (lichtdoorlatend, verduisterend of geheel transparant), dan horen we dit graag. Voor de verschillende soorten zeilen en panelen zullen er verschillende prijzen berekend worden. Dit is afhankelijk van de grootte van de tent. Onderscheid u met extra’s van andere evenementen.

Wilt u ervoor zorgen dat uw gasten tijdens hun wandeling van de tent naar een gebouw? Dan zorgen we voor sluistenten die we tegen het gebouw aan plaatsen of kunnen we de tent in zijn geheel tegen het pand aan plaatsen.

Vindt u de nokhoogte boven het podium te laag, dan kunt u ervoor kiezen om de tent of een deel daarvan te verhogen.

Ook kunt u zich tot ons wenden voor allerhande tentzaken zoals verwarming, stroomvoorziening, wand- en plafondstoffering, noodvoorzieningen, meubilair, podia, toiletten en meer. Dit kunnen we dan in één prijsopgave, gespecificeerd meenemen.

‘Heeft u een vraag waar we nog geen antwoord op hebben gegeven?

Onze specialisten doen dit graag alsnog. Neem contact op zodat we antwoord kunnen geven op al uw prangende vragen.’