De ondervloeren en tribune voor de Urban Sports Week zijn gebouwd door Verhuurbedrijf A. Kuijf & Zn. BV.

Dit evenement is om verschillende soorten sport zich te profileren aan een breder publiek en hierdoor toegankelijker te worden.

O.a. de sporten BMX, Free Running, Skateboarding, Inline Skating en 3×3 Basketball komen aan bod. De sporters laten door verschillende demonstraties en clinics zien wat de betreffende discipline inhoudt.

In november 2016 werd Verhuurbedrijf Kuijf benadert door een grote organisator van diverse vooraanstaande sportevenementen in Nederland (o.a. KLM Open, Ladies Open, World Tour Beachvolleyball) en werden de eerste ontwerpen getoond. Dit was het begin van het project voor de Urban Sports Week Amsterdam.

Het plan was om diverse sporten zicht te laten manifesteren op het Museumplein te Amsterdam gedurende een x aantal dagen.

Na intensief contact tussen beide werd dit project steeds concreter en kreeg deze steeds meer vorm. De klant uitte zijn voorkeuren en Verhuurbedrijf Kuijf probeerde met de vaste maten van diverse materialen aan de wensen te voldoen, wat ons betreft is dit uitstekend gelukt.

Het moeilijkste van het project was de tribune met daarin de basketballvloer.  Doordat er een zogenoemde Perfect Sky geïntegreerd moest worden met de staanders in de spanten van de tribune, was dit een technische puzzel, maar dit paste perfect onder de tribune.

Ook de diverse ondervloeren en zelfs de skatevloer in de vijver (!!!) van het Museumplein zijn door Kuijf gebouwd. Dit was overigens niet de eerste keer, ook voor de start van de Giro d’Italia en voor World Homeless Cup hebben wij dit al eerder gedaan.

Al met al was het een uitdagend project maar het resultaat is fantastisch en ik denk dat de bezoekers ook zeer te spreken waren.